marți, 7 decembrie 2010

Scenariu Part 2.

În maşină muzica era la maxim, fiecare din ei erau pe unda lui. Pe bancheta din spate Anton făcea mişcări haotice din mâini, aşa el dansa. La volan se afla Costea care de la atâta băutură şi droguri se controla cu greu, dar apasa pedala acceleratorului pînă în podea, Mercedesul lui era unul cu motor puternic aşa ca aveau o viteză foarte mare. Valentin la fel ca şi Anton dansa  haotic. Mercedesul cu cei trei băieţi zbura prin Chişinăul care încă dormea. Cînd deodată Costea făcu muzica mai încet şi spuse:
-Bă, uitaţi-vă în spate!
Valentin cu Anton se întoarseră şi se uita-se prin fereastra din spate şi văzu girofarul aprins al unei maşini de poliţie care încerca să oprească maşina lor.
-Ce facem? întrebă Anton
-Fă pe dreapta, îi spuse Valentin, mă lămuresc eu.
Anton făcu pe dreapta şi oprise maşina, poliţiştii se opriseră în faţa lor. Din maşina poliţiei a ieşit doi poliţişti care se apropiaseră de maşină. Valentin le ieşiseră în întămpinare. Anton cu Costea urmăreau din maşină tot ce se petrecea afară. Valentin care era foarte ameţit şi se ţinea cam greu pe picioare, discuta cu poliţiştii. Discuţia a durat vreo 5 minute, după care Valentin a dat mîna cu poliştii şi s-a urcat în maşină.
-Băi, dibilii iştea se fugăresc după noi deja de 10 minute, încă din centru, spuse Valentin urcăndu-se în maşină.
-Cum te-ai lămurit cu dînşii? întrebă Anton
-Ca de obicei, am spus ca sunt Valentin Şoimaru, am arătat buletinul şi cartea de vizită a lui batea şi s-a lămurit.
Cei trei au zîmbit şi au pornit mai departe spre Ciocana.
Ajugînd la apartament cei trei începuseră să consume din nou alcool.
-Da să chemăm fete! propuse Anton
-Da cine o să vină la ora asta? se interesa Valentină
-Nu ştiu, dă să chemăm prostitutci! îi sugera Anton
-Dă-le bă în pulă, data trecută cînd le-am chemat o venit o crapat, şi niş treaba ca lumea nu o făcuto da 150 de euro de oră o luat. Dă mai bine să mai bem şi amuş se face ziua şi le chemăm noi pe dibilele celea de la liceu. Amu ele deama îs pe la universitate trebu să facă treabă bună şi încă pe degeaba, lor le place cînd le aduci şi le duci cu Mercedesu, deodată se cracănă.
Cei trei au început a rîde în hohote. Anton se sculase de pe canapea şi se îndreptaseră spre barul care se afla în apartament, scoase de acolo o sticlă de cognac şi se întoarse spre Costea şi Valentin şi îndreptăndu-şi privirea spre sticlă, de parcă le cerea acordul de a bea cu ei.
-Ooooo, iaca aista-i mujîc! exclamă Costea
Începuseră să bea cognac. Pahar după pahar mergea pe spate. Se făcu linişte!
To be continued....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu